ELS FILLS

ELS FILLS

“Els fills l’únic que necessiten dels pares és que siguin feliços”. Aquesta frase és arriscada, és una eina de dos talls. Per una banda té molt de cert, ja que els nens aprenen de l’exemple, i si volem que siguin feliços cal predicar amb l’exemple. Però d’altra banda hem d’anar amb molta cura, ja que sovint enenem malament què vol dir ser feliç. Ser feliç no vol dir estar tot el dia rient ni sentir una alegria permanent. Per ser feliç cal saber valora les coses, grans i petites, cal tenir una actitud positiva, cal tenir uns valors i ser coherent amb ells, cal conèixer les pròpies emocions i saber com gestionar-les. Per això, el millor que els podem donar als fills és cuidar de nosaltres mateixos profundament. Només així els podrem cuidar a ells i només així podrem ser el seu exemple. Val a dir també, que els fills creixen i quan són adults, la seva felicitat depèn exclusivament d’ells i no dels pares ni de la seva infància. Hi haurà qui ho tindrà més difícil per experiències dures viscudes, però tots tenim la possibilitat de buscar eines i recursos per trobar un major benestar.