QUÈ ÉS EL SUBCONSCIENT I COM “COMBATRE’L”?

QUÈ ÉS EL SUBCONSCIENT I COM “COMBATRE’L”?

Sovint sentim a parlar del subconscient, i sembla que sigui com una mena de fantasma que ens poseeix, com si fos una cosa que ens poseeix i que ens mana què fer sense nosaltres saber ni que existeix, ni d’on bé ni com “combatre’l”. A vegades pensem que no podem fer-hi res, o que necessitem alguna cosa com la hipnosi per arribar-hi, i aquesta pots ser una eina, però n’hi ha moltes d’altres. Però el que voldria explicar es que el subconscient no és res més que un cúmul de coses apreses i que hem oblidat que hem après. Per tant, una manera molt eficaç d’accedir al nostre subconscient és sent conscients. I això com es fa? Doncs una manera de començar és posant atenció en tot allò que fem “automàticament”. Tot allò automàtic que no és un instint -com tancar els ulls quan s’aproxima ràpidament un objecte- ha estat après i, si ho observem detingudament, podrem analitzar-ho i fins i tot decidir si ho volem seguir fent igual o diferent. Aquí rau la nostra llibertat, en la decisió. I potser ho continuarem fent igual que abans, però ara no serà automàtin ni provinent del subconscient, sinó lliure i conscient.