Psicologia

Què és la Psicologia?   Per a què serveix?

Aquesta és una pregunta important. Sovint pensem que la psicologia és una “vareta màgica” que serveix per “curar” “transtorns mentals”. Res més lluny de la realitat… En primer lloc, no és una vareta màgica, la Psicologia fa ús de diferents models i mètodes que ajuden a la persona a resoldre una situació que minva el seu benestar.

Dintre del que entenem per “situació” hi caben els transtorns mentals, però no només ens pot ser útil en aquests casos. La Psicologia ens pot ajudar a entendre relacions personals que no entenem (“per què em tracten així?”), ens pot ajudar a rebaixar ansietat davant qualsevol situació, a aprendre habilitats socials per relacionar-nos millor amb els altres, a ser més flexibles o a ser més ferms, a gestionar un dol, a aprendre a decidir, a comunicar-nos d’una manera més eficient, a expressar emocions reprimides i a gestionar-les…

Tots tenim dificultats en un moment o altre de la vida, perquè la vida és canvi, i tots intentem solucionar aquestes dificultats (“no fer” també és un intent de solució), però a vegades tot el que fem no serveix per solucionar la situació i alguns cops fins i tot acaba empitjorant-la. És llavors que un punt de vista extern i expert en conflictes pot oferir un punt de vista diferent per obrir un nou camí a traçar.

Treballem amb la comunicació, la subjectivitat, la relativitat, l’acceptació, el canvi, les relacions personals, les emocions, les idees, les creences i les falses creences, les normes no escrites, l’expressió verbal i no verbal, l’assertivitat, l’empatia, els rols i tot allò que sigui necessarien quant a la part cognitiva, emocional i conductual de la persona.

TÈCNIQUES:

TERÀPIA BREU ESTRATÈGICA

MÈTODE SHEC (Traumes)

RELAXACIÓ DE JACOBSON