Mètode SHEC

El Mètode SHEC (Sincronització d’Hemisferis Cerebrals) per superació de traumes i gestió de situacions i vivències d’alt impacte emocional, es basa en la neurofisiologia, l’activació neuronal i la connexió interhemisfèrica cerebral.

El nostre sistema nerviós gestiona les situacions noves a través de l’activació alternativa de tots dos hemisferis cerebrals, activant-se primer en major mesura el dret, posteriorment l’esquerre i així alternativament, permetent integrar les situacions noves i emocions intenses com llunyanes i que no ens desborden emocionalment.

L’objectiu davant situacions que ens han afectat intensament a nivell emocional, no és mai oblidar sinó que la intensitat emocional es reduexi si apareix el record. Si això s’aconsegueix, automàticament la situació deixa d’aparèixer amb tanta freqüència i de manera tan intrusiva al nostre pensament, sentint-los alleugerits i alliberats.

És un mètode altament efectiu per trebalar amb Estrès Post-Traumàtic. Aquestes són algunes de les moltes situacions que es poden treballar amb Mètode SHEC:

  • Supervivència a accidents greus.
  • Pèrdua de persones properes en situacions especialment doloroses (accident, suicidi, malaltia de ràpida evolució, pèrdua de fills, etc.).
  • Maltractament físic o psicològic.
  • Diagnòstics mèdics impactants.
  • Ruptures de parella especialment conflictives (inesperades, amb parelles perverses-narcissistes, amb o sense fills).